5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

EXERCIȚII TACTICE ALE POMPIERILOR DE LA ISU CĂLĂRAȘI

Pompierii militari din cadrul ISU Călăraşi au desfăşurat două exerciţii tactice în acelaşi timp în municipiul Călăraşi şi în localitatea Mănăstirea, folosind ultimele echipamente achiziţionate prin proiectul transfrontalier RO-BG 415.*

În data de 8 decembrie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, pompierii militari călărăşeni au participat la două exerciții cu forțe si mijloace în teren în două localităţi diferite.

Exercițiile au fost executate cu ultimele echipamente achiziţionate în cadrul proiectului RO – BG – 415 „Managementul comun al riscurilor și parteneriatul în zona transfrontalieră Călărași – Dobrich“ în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG VA România – Bulgaria 2014-2020, unde pompierii călărăşeni sunt parteneri.

În acest proiect au fost achiziționate, de către membrii echipei de implementare a proiectului, autoturisme de teren și tehnică de calcul în valoare de 281.979 euro.

Exerciţiile s-au dovedit a fi un bun prilej de verificare a modului de intervenţie în sistem integrat, atât timpii de răspuns al forţelor, cât şi cel de intervenţie încadrându-se în parametrii optimi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi –

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

Plutonier adjutant șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu