29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PIERZI ATENȚIA, PIERZI CONTROLUL, RĂMÂI ATENT, CONDU PRUDENT!

Cea de-a cincea campanie din cadrul proiectului “Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru promovarea siguranței rutiere” se concentrează pe pericolele pe care le presupune conducerea în condiții de neatenție la volan.

Astfel, în perioada 07.12.2022-03.01.2023, poliţiştii din cadrul structurilor de rutieră- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călărași desfășoară acțiuni ce abordează problematica neatenţiei la volan (utilizarea telefonului sau alte preocupări), neasigurarea şi nesemnalizarea.

Acțiunile preventive care se desfășoară sub sloganul “Pierzi atentia, Pierzi controlul” încearcă să îi facă pe șoferi să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când sunt distrași la volan, inclusiv atunci când vorbesc la telefon sau trimit mesaje text, mănâncă, beau sau folosesc un GPS sau un ecran digital în vehicul.

În cadrul acțiunilor punctuale, poliţiştii au distribuit conducătorilor auto pliante cu recomandări preventive şi dispozitive de tip handsfree-cască bluetooth.

Sub sloganul PIERZI ATENȚIA. PIERZI CONTROLUL. RĂMÂI ATENT. CONDU PRUDENT! materialele campaniei transmit recomandări adresate conducătorilor auto, încercând conștientizarea faptului că multitasking-ul este un mit, iar în timpul condusului atenția trebuie concentrată pe ceea ce contează.

Utilizarea telefonului, mâncatul, fumatul, interacțiunea exagerată cu ceilalți pasageri, te pot face să îți pierzi atenția!Nu risca!