29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 1.200 BUNURI SUSCEPTIBILE A FI CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a două autocare, bunuri în valoare estimată de peste 140.000 lei, constând în articole vestimentare, de marochinărie, de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 29.12.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare ce aparțin unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentul pentru marfă, printre bagaje, cantitatea totală de 779 articole vestimentare, 322 articole de marochinărie, 98 parfumuri și 70 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin șoferilor mijloacelor de transport, doi cetățeni turci, în vârstă de 39, respectiv 49 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată totală de 148.020 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.