9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS

Consiliul Județean Călărași prin Muzeul Dunării de Jos, vă invită la expoziția de artă „Dialoguri pe șevalet” ce va fi vernisată la sediul muzeului din str. Progresul nr. 4, sâmbătă 14 ianuarie, începând cu ora 14.00.
Expoziția marchează Ziua Culturii Naționale, sărbătorită anual în România pe 15 ianuarie, cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.
Expoziția care se deschide cu acest prilej este o incursiune în stilurile artiștilor din patrimoniul muzeului, fiind și un periplu asupra viziunilor plastice ale contemporanilor. Comunicarea dintre generații, pe o simeză cuprinzând școli naționale diferite, tendințe variate care punctează identitățile creatore, arată preocuparea expozanților pentru formele figurative și pentru o cromatică foarte bogată și nuanțată stilistic, însă și notele moderne, interpretarea realității ori imaginația se află în atenția artiștilor consacrați sau în plină forță creatoare. Această necesară alăturare între nume făcând parte din decenii distincte de manifestare a unor curente înnoitoare sau care persistă prin perpetuarea unor principii preluate din vremuri trecute, vorbește despre o deschidere culturală deosebită a artiștilor noștri, unii dispăruți, alții contemporani, semn că expresivitatea abordărilor acestora și imaginația mereu generatoare de idei, au făcut și fac aceste nume niște puncte de reper în fenomenul artistic național sau local.

Tot în cadrul acestui eveniment, duminică 15 ianuarie, toate secțiile muzeului vor putea fi vizitate gratuit.