12 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

60 DE MISIUNI PENTRU POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI ÎN ACEST WEKEEND

Echipajele profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 60 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 55 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și pentru intervenţia la trei accidente rutiere, dintre care unul în localitatea Chirnogi, unde au intrat în coliziune două autovehicule, accident soldat cu două victime rănite uşor, ambele transportate la unităţi spitaliceşti.

Cel de-al doilea accident s-a produs în localitatea Progresu, comuna Sohatu, unde un conducător auto s-a răsturnat cu autovehiculul, din accident rezultând decesul unei persoane şi rănirea altei persoane, care a fost transportată la spital.

Cel de-al treilea accident s-a produs în localitatea Socoalele, comuna Dragoş Vodă, acesta soldându-se cu o singură victimă, care prezenta traumatisme, ce nu îi puneau viaţa în pericol, după ce autoturismul în care se afla, a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului.

Totodată, în această perioadă, pompierii militari au acționat pentru stingerea a două incendii: unul care se manifesta la un transformator electric situat în localitatea Dragalina, iar un alt incendiu se manifesta la un autoturism, care era staţionat pe strada Grădiştea, din municipiul Călăraşi.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu