11 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

„DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVÂNTĂ” LA ZOO CĂLĂRAȘI

Începând cu data de 18.01.2023, timp de o lună și jumătate, publicul călărășean iubitor de artă, este invitat în hala mica a păsărilor exotice din incinta grădinii zoologice Călărași, la expoziția de artă ,,Din lumea celor care nu cuvânta” – expoziție de pictură pentru copii, realizată în parteneriat cu Atelierul de pictură care își desfășoară activitatea în incinta Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Călărași, profesor coordonator Daniela Mariniță.

Copiii expozanți sunt:

Grupa mica 6-10 ani: Dobre Natalia, Dobre Gabriela, Durbalau Vlad, Marin Marta, Dumitru Sophie, Ilie Sophia.

Grupa mare 10+ ani: Ciuciur Alessia, Corban Alesia, Moise Maia, Albu Denisa, Tudor Evelyn, Suvarov Maia, Gheorghe Maria, Blebea Maria.

“Am creat Atelierul de Pictură ca fiind locul în care imaginația fiecărui copil prinde viață prin culoare, relaxare și socializare. Si nu numai, pentru ca am avut bucuria de a avea impreuna in fata sevaletului si copilul si mamica, uniti de aceeasi pasiune, pentru ca dincolo de rolul de educatie a simtului estetic, a creativitatii, oricine se poate autodescoperi si armoniza cu sine, activitatea noastra fiind un puternic remediu antistres, de dezvoltare personala sau de dezvoltare a inteligentei emotionale. Am participat impreuna la mai multe concursuri de profil (ultima participare premiata fiind a Maiei Suvarov care a castigat Premiul special in cadrul unui concurs de pictura religioasa la Slobozia), incepand cu 2017 am organizat expozitia ,,Ziua Apei” si ,,Ziua Pamantului” la Muzeul Municipal Calarasi, am avut copii expozanti la expozitiile organizate la Muzeul Dunarii de Jos si ultima expozitie fiind cea din 17 decembrie 2021, la Biblioteca Jud.Alexandru Odobescu.

Colaborarea cu Gradina Zoologica Calarasi este una inedita, dar fireasca cumva, deoarece intr-un spatiu tare drag lor, copiilor, acestia vor contribui in felul lor specific, prin arta, la promovarea atitudinii prietenoase cu mediul si animalele. Acest obiectiv de seama al zonei de sud a tarii, una dintre cele mai importante din tara, este vizitat cel mai adesea de copii si putem milita pentru drepturile animalelor, ocrotirea lor, prin arta, prin aceasta expozitie originala, pe care am numit-o ,,Din lumea celor care nu cuvanta””

Prof. Daniela Mariniță

În anul 2022 gradina zoo din Călărași a prins culoare prin proiectul “Poveste la Zoo” , un proiect atât de apreciat vizitatorii grădinii zoologice. Anul 2023 este tot despre arta si copilarie.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică între 9.30-16.00