7 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI ARE BUGET

Marți 31 ianuarie în cadrul şedinţei extraordinare, desfăşurată în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2023, un document important în baza căruia se vor realiza o serie de obiective de investiții, finanțate atât cu fonduri europene, guvernamentale și, desigur, locale si estimările pentru anii 2024-2026.

În urma discuțiilor aprinse avute în cadrul ședinței de consiliu local, pe tema amendamentelor prezentate de unii consilieri din opoziție, bugetul a fost adoptat cu 14 voturi pentru și 7 împotrivă.

Pentru anul 2023, bugetul este estimat la 193.227.000 lei care include şi suma de 5.394.000 lei, reprezentând excedentul bugetar rezultat la finele anului trecut, bani ce vor fi utilizaţi pentru cofinanțarea proiectelor europene și pentru alte investiții publice de interes local.

Pentru investiţii, municipalitatea va avea la dispoziţie un buget de 88.671.000 lei din care 13.544.000 lei provin din bugetul local, 5.394.000 lei, excedent şi 69.733.000 lei din împrumut bancar.

“Le mulțumesc celor 14 consilieri locali care au votat acest proiect, repet, important pentru dezvoltarea comunității noastre. Programul de investiții, pentru care am prevăzut peste 88,5 milioane de lei, conține proiectele cu finanțare europeană care trebuie finalizate până la finele acestui an. Este o responsabilitate enormă pe care ne-o asumăm. Vom face tot posibilul în ceea ce ne privește ca să ne atingem obiectivele. Municipiul are mare nevoie de resurse financiare europene pentru a continua procesul de modernizare.

În acest context s-a desfășurat tot marți, la sediul Primăriei și întâlnirea de lucru cu delegația ADR Sud Muntenia, condusă de doamna Mariana Vișan, director Organism Intermediar POR. Am analizat stadiul de implementare al fiecărui proiect și am încercat să identificăm și soluțiile imediate pentru rezolvarea problemelor întâmpinate. Apreciez deschiderea la dialog a partenerilor noștri și le mulțumesc și pe această cale pentru sprijin și colaborare”

Marius Dulce – primarul Municipiului Călărași

Bugetul poate fi accesat aici: https://primariacalarasi.ro/…/PROIECT-BUGET-19-IAN-2023…