30 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU ÎNTRE REPREZENTANȚII PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI ȘI AI ADR SUD MUNTENIA

Marți, 31 ianuarie 2023, primarul Marius Dulce a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în care au fost discutate proiectele finanțate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Din partea ADR Sud-Muntenia, a participat Mariana Vișan, director Organism Intermediar POR, Andreea-Mirela Tache, director Cabinetul Directorului General și administratorul public al municipiului, Ionuț Savu.

Evenimentul desfășurat la sediul Primăriei Călărași, a avut ca scop identificarea provocărilor întâmpinate de beneficiari în implementarea proiectelor, găsirea soluțiilor adecvate problemelor adresate, precum şi stadiul de implementare al acestora.

U.A.T. Municipiul Călărași are în implementare, prin POR 2014-2020, 20 de proiecte în valoare de peste 186 milioane de lei.

Potențialii beneficiari din județul Călărași au transmis 212 cereri de finanțare ce au însumat o valoare totală de 2,14 miliarde de lei și au solicitat fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei. Pentru 84 dintre acestea s-au semnat contracte de finanțare în valoare totală de 605,17 milioane de lei, ce au solicitat fonduri publice în valoare de aproape 511 milioane de lei.