29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI SUSCEPTIBILE A FI CONTRAFĂCUTE ÎN VALOARE DE 20.000 LEI, DESCOPERITE LA P.T.F. CĂLĂRAŞI

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, au descoperit într-un autoturism, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 20.000 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 16.02.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani care circula pe ruta Turcia-România.

În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în mijlocul de transport, precum şi în bagajele personale, 133 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, toate fiind inscripţionate cu numele unor firme consacrate.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.