7 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PESTE 25 DE COPACII „TOALETAȚI” PESTE NOAPTE ÎN PARCUL CENTRAL DIN CĂLĂRAȘI

Primăria Municipiului Călărași are în derulare o acțiunea de eliminare de pe domeniul public a arborilor depășiți biologic, cu fenomene de uscare avansate, care pot duce la prăbușirea acestora in condiții meteo extreme.

Atât în decursul anului anterior, cât și în cursul acestui an, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi a decurs la tăierea copacilor cu factor de risc, care reprezintă un pericol pentru populație. Conducerea serviciului a concluzionat că este necesară tăierea a 25 de copaci. În același timp, s-a stabilit planul pentru plantare a 94 de arbori.

Conducerea SPPSV din cadrul Primărie Municipiului Călărași s-a confruntat recent cu o plângere făcută la Garda Naționala de Mediu în legătură cu tăierea copacilor cu factor de risc ridicat. Inspectori din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. au făcut verificarea , constatând că acțiunea este imperios necesara și a fost făcută cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Față de un număr de 102 arbori ce sunt in curs de eliminare, s-au plantat în tomna anului precedent 430 puiți de arbori ornamentali și peste 2600 arbuști. Acțiunea va continua și în primăvara și toamna acestui an.

Pentru noi, siguranta cetățeanului este mai presus de orice !

Avem in derulare actiunea de eliminare de pe domeniul public a arborilor depașiți biologic, cu fenomene de uscare avansate, care pot duce la prăbușirea acestora in conditii meteo extreme, previzibil a se produce tot mai frecvent.

Este o acțiune asumata ,pentru siguranța noastră și a bunurilor fiecăruia dintre noi.

Cetățenii, sau reprezentanți ai acestora , care nu au înțeles sensul acestei acțiuni, au sesizat Garda Nationala de Mediu , cerând verificarea legalității acțiunii.

Inspectori din cadrul G.N.M. au făcut verificarea , constatând ca actiunea este imperios necesară și făcută cu respectarea tuturor prevederilor legale.

In pararel cu acțiunea la care am făcut referire, am procedat și vom continua la regenerarea spațiilor verzi cu material săditor forestier și floricol, cu precădere in zonele unde au fost eliminați arborii.

Din pacate , din motive de neînțeles într-o situatie de normalitate, se constata actiuni de boicotare a demersurilor prezentate .

Dincolo de dezamăgirea față de cele intamplate și a comentariilor ostile pe rețelele de socializare referitoare la acțiunile prezentate , garantăm, in buna credință și tuturor celor de bună credință, mentinerea și regenerarea cu profesionalism a vegetației spațiilor verzi de pe raza municipiului nostru .

Liviu COMAN – viceprimar Primăria Călărași