3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CERCETAȚI DE POLIȚIȘTI PENTRU ORGANIZAREA DE LUPTE ÎNTRE ANIMALE SAU CU ANIMALE

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 7 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale.

În fapt, începând cu anul 2022, în județului Călărași s-au organizat lupte ilegale între animale (câini periculoși), la care participau persoane din mai multe județe ale țării.

În ziua de 25 februarie a.c., polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperiți 32 de câini de luptă, ținuți în condiții improprii, 12 dintre aceștia nefiind luați în evidența vreunui cabinet veterinar.

A fost solicitat sprijinul unui medic veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Călărași, care a procedat la analizarea animalelor, constatând 8 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii au emis ordine de plasare a animalelor în adăposturi specializate.

Au fost identificate persoanele care se ocupa cu organizarea acestor lupte, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 43 de ani.

3 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, ulterior fiind reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizarea de lupte între animale sau cu animale.

Toate activitățile au beneficiat de suport tehnic din partea Serviciului Operațiuni Speciale Călărași.

Cercetările sunt continuate de polițiștii în vederea documentării întregii activități infracționale.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași.