29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR IMPUSE PRINTR-UN ORDIN DE PROTECȚIE, VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE ȘI LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE

La data de 02 martie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au fost sesizați de o femeie, în vârstă de 36 de ani, din orașul Budești, judeșul Călărași, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către fostul concubin și îi este frică să se mai întoarcă acasă.

Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii i-au aplicat formularul de evaluare a riscului, rezultând risc iminent, motiv pentru care a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, acesta fiind evacuat din locuința conjugală.

De asemenea, a fost dipusă măsura de a păstra o distanță de minim 100 de metri față de victimă și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Ulterior, în jurul orei 17:00, femeia a părăsit locuința pentru a merge la magazin și s-a întâlnit cu fostul concubin, iar acesta a început să-i adreseze injurii și a trântit-o la pământ.

În zonă se afla patrula de menținere a ordinii și liniștii publice, fapt pentru care polițiștii au intervenit la timp, bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, iar în urma administrării probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, lovire sau alte violențe și încălcărea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.