2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

POLIȚIȘTII CONTINUĂ SĂ FIE PREZENȚI ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ din județul Călărași.

În ziua 03 martie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Călărași au organizat activități informativ-preventive la Colegiul Național Barbu Știrbei Călărași.

Activitățile au avut ca obiectiv prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ, delincvența juvenilă și siguranța pe internet.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călărași, au desfășurat o acțiune preventivă la nivelul Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași.

Au fost punctate subiecte precum riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, precum și delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullyng-ul.

De asemenea, în ziua de 02 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat o activitate interactivă cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Ștefan Vodă.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au discutat cu cei mici despre faptele de violență și consecințele comiterii acestora, transmițându-le informații adaptate vârstei cu privire la răspunderea penală a minorilor.

La activități au participat aproximativ 200 de elevi și 10 cadre didactice.