3 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

69 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE ÎN VALOARE DE 73 660 DE LEI, ÎN URMA ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR CĂLĂRĂȘENII

În data de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune în orașul Budești, precum și în localitățile Gălbinași și Frumușani.

Au fost constatate 3 infracțiuni, legitimate 126 de persoane, controlate 95 de autovehicule și aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 73.660 de lei

Ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități în vederea clarificării situației permiselor de armă expirate, fiind identificat un bărbat, de 66 de ani, din orașul Budești, acesta deținea fără respectarea prevederilor legale un pistolul neletal de autoapărare cu poriectil din cauciuc.

Arma si permisul de armă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura anulării dreptului de deținere port și folosire a armelor în conformitate cu prevederile Legii 295/2004 R privind regimul armelor și munițiilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.