28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

LUCRĂRILE LA CENTRUL VECHI PIETONAL AVANSEAZĂ

Primăria Municipiului Călărași a implementat proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin crearea unui spaţiu urban pietonal multifuncţional în zona centrală a municipiului”, ce are ca amplasament strada 1 Decembrie 1918, strada Traian şi strada Sloboziei, mai exact segmentul de drum cuprins între intersecţia cu strada Bucureşti şi cea cu strada 1 Decembrie 1918.

Din declarațiile primarului Marius Dulce, lucrările la pietonal se află in grafic, constructorul lucrând și în wekeend. Au fost montați și stâlpii de iluminat pentru ca cetățenii din zonă să fie în siguranță.

“Lucrările la centrul vechi pietonal decurg foarte bine, sunt destul de avansate, pentru că acesta trebuie finalizat până în decembrie 2023. Am fost atenţi la ce au spus cetăţenii din zonă, și anume că era întuneric, așa că am urgentat totul, am montat stâlpii de iluminat şi se vede foarte frumos seara” 

Marius DULCE – primar Municipiul Călărași

Proiectul propune ca segmentul străzii Sloboziei, de la intersecţia cu strada Bucureşti până la intersecţia cu strada 1 Decembrie 1918 să devină un spaţiu de tip share-space, iar strada 1 Decembrie 1918 va deveni un spaţiu dedicat pietonilor şi bicicliştilor.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale. Se vor executa lucrări de infrastructură, construirea de fântâni arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de spațiu verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

Se vor moderniza în totalitate zonele de relaxare, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB.