28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CĂLĂRAȘIUL, GAZDĂ PENTRU COMISIA ECONOMICĂ DIN SENAT

La invitația senatorului Nicușor Cionoiu, președintele și vicepreședintele Comisiei economice, industrii și servicii din Senatul României, Daniel Zamfir și Sorin Vlașin au fost prezenți, la Călărași.

Scopul pentru care oficialii ne-au vizitat a fost acela de a susține ședința Comisiei Economice din Senat, la sediul Consiliului Județean Călărași, abordând problemele județului Călărași. După ședință, parlamentarii, împreună cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, s-au deplasat la două firme private din municipiul Călărași.

“Mulțumim Comisiei economice din Senat pentru că este prezentă astăzi la Călărași, la invitația domnului senator Nicușor Cionoiu. Vă mulțumim că astăzi ați ținut Comisia economică a Senatului în sala de ședințe de la Centrul Cultural. Am efectuat o vizită la un agent economic, unde sunt lucruri care ne dor, pentru că vrem ca și comisia din Senat să ia act de ceea ce se întâmplă în zona economică a județului Călărași. Consider că mai putem vizita și alți agenți economici” a spus Vasile Iliuță.

Vasile ILIUȚĂ – președinte Consiliul Județean Călărași

“Sunt bucuros să fiu în Călărași și mai ales să constat că ceea ce am gândit că trebuie făcut pentru economia românească ni s-a confirmat, cel puțin la prima vizită pe care am avut-o la Remat. După această conferință de presă vom merge împreună și la fabrica Aldis. Impozitarea muncii este extrem de ridicată, lucru care îi determină pe oameni să aleagă altă zonă în care să profeseze. (…) Cred că o decizie de a nu impozita salariul minim este obiectivul pe care noi ni-l propunem. Îl vom discuta în momentul în care președintele partidului, Marcel Ciolacu, va deveni prim-ministru. Asta înseamnă o creștere importantă a veniturilor oamenilor, fără a crea un deficit la bugetul statului. Impozităm mai mult capitalul și despovărăm impozitele salariaților. Este, până la urmă, un echilibru foarte corect, care trebuie facut”

Daniel ZAMFIR – președindetele Comisiei economice a Senatului