29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Săptămâna aceasta, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au continuat activitățile în unitățile de învățământ din județ.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o sesiune interactivă de informare cu elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Grădiștea.

Au fost punctate subiecte precum riscurile consumului de droguri, tutun și alcool, implicațiile medicale, sociale și legislative, precum și delincvența juvenilă, siguranța pe internet și bullying-ul.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au desfășurat activități cu elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu” Vasilați, Școlii Gimnaziale nr. 1 Gălbinași și Școlii Gimnaziale nr. 1 Fundeni.

În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au discutat cu cei mici despre faptele de violență și consecințele comiterii acestora, transmițându-le informații adaptate vârstei cu privire la răspunderea penală a minorilor.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași, împreună cu Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate preventivă cu preșcolarii Grădiniței Țara Copilăriei Călărași.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Similar, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități de educație rutieră cu elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” Călărași, Școlii Gimnaziale nr. 1 Rasa, Școlii Gimnaziale nr. 1 Grădiștea, Școlii Gimnaziale „Mircea Nedelciu” Fundulea, precum și la Liceul Danubius Călărași.

Elevii au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Scopul acestor activități este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație.