2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI A PRIMIT PREMIUL PENTRU PROIECTUL “AVANSIS.DIGITAL”

Palatul Parlamentului a găzduit joi, 30 martie, a 7-a ediţie a Galei Smart City Industry Awards, cel mai mare eveniment dedicat industriei Smart City din România, organizat de Asociaţia Română Smart City, sub patronajul Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Tema ediției din acest an a fost „Sustenabilitatea”, cu scopul de a aduce în prim-plan soluții inovatoare și creative pentru construirea unui viitor durabil.

În cadrul acestei gale, Primăria municipiului Călăraşi, reprezentată de primarul Marius Dulce, a primit, la categoria Smart Governance premiul pentru proiectul „Avansis. Digital”, iniţiat şi înscris în competiţie de colegul nostru, Flavius Alexandru Fulga, șeful Serviciului de Achiziții și Informatică.

Avansis.Digital este un sistem informatic integrat pentru administrația publică locală, care oferă multiple module specializate și o bază de date unică. Platforma a fost implementată în Primăria Călărași și a adus beneficii atât instituției, cât și contribuabililor. Prin intermediul soluțiilor digitale, precum Avansis.Online, Avansis.Mobile.Cetățean sau Avansis.Portal, cetățenii pot accesa serviciile primăriei fără a fi nevoiți să se deplaseze la ghișeu, putând solicita eliberarea de documente, plăti taxe online sau face programări pentru audiențe. Componentele de tip back-office pentru eficientizarea activităților cuprind o serie de aplicații ce au ca scop creșterea calității actului administrativ pe termen lung, cum ar fi managementul proiectelor europene sau gestionarea parcărilor publice. Implementarea Avansis.Digital a adus beneficii semnificative, eliminând erorile umane și gestionând mai multe cereri într-un timp mult mai scurt, iar relația primărie-cetățean devine una interconectată, rapidă, eficientă și fără erori pentru ambele părți.

Smart City Industry Awards este un eveniment anual conceput pentru a recunoaște și promova ideile, proiectele, persoanele, instituțiile guvernamentale, asociațiile și companiile implicare în Industria Smart City din România. Premiile Smart City Industry Awards vor servi drept recunoaștere a rezultatelor obținute dar și a aprecierii cuvenite tuturor persoanelor, instituțiilor și companiilor implicate în dezvoltarea comunităților urbane inteligente din România.