28 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ZIUA JANDARMERIEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ LA CĂLĂRAȘI

Pe 1 aprilie 2023, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași au organizat, în avans, Ziua Jandarmeriei Române, care este sărbătorită în fiecare an pe data de 3 aprilie.

Cei prezenții pe platoul dun parcul dumbrava au putut vedea:

– tehnica și armamentul din dotare;

– autospecialele folosite în misiuni;

– exerciții demonstrative

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an pe data de 3 aprilie, dată la care, în anul 1850, domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Astfel Jandarmeria a primit statut juridic şi i-au fost fixate principiile de organizare şi funcţionare, înscriindu-se printre cele mai moderne instituţii de specialitate în Europa.

Rolul jandarmeriei a fost şi este unul deosebit de important în apărarea democraţiei şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Jandarmeria Română, reprezintă o forță care desfăşoară misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, misiuni de protecţie instituţională, paza unor obiective de importanţă deosebită, dar şi misiuni în cooperare/colaborare în sprijinul altor instituţii.

Material video realizat împreună CANAL SUD CĂLĂRAȘI