2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACTIVITĂȚI EDUCATIVE PENTRU O COPILĂRIE ÎN SIGURANȚĂ

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere nedorite a copiilor, polițiștii rutieri continuă lecțiile interactive de educație rutieră în școli.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu Asociația E.D.I.T., au desfășurat activități de educație rutieră cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Lehliu Gară, Școlii Gimnaziale nr. 1 Dor Mărunt și Școlii Gimnaziale nr. 1 Cuza Vodă.

Au participat 150 de elevi, o parte dintre ei luând pentru prima dată contact cu regulile de circulație.

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere, au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, școlarii înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

De asemenea, oamenii legii le-au vorbit despre faptul că atunci când nu sunt pietoni, sunt pasageri, și de asemenea, au reguli de respectat. Nu trebuie să țipe, să sară, să dea muzica la maximum sau să deranjeze şoferul în timp ce conduce. De atenţia şi concentrarea lui depind vieţile tuturor pasagerilor, precum și siguranța celorlalți participanți la trafic.

Prin astfel de activități, se dorește conștientizarea necesității formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.