26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

A FOST SEMNAT PROTOCOLUL DE PREDARE PRIMIRE, ÎNTRE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI I.S.U CĂLĂRAȘI

Președinte Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și Inspectorul șef- ISU Călărași, colonel Adrian Păduraru au semnat protocolul de predare-primire între Consiliul Județean Călărași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” a imobilului „Pichet de Pompieri Fundulea”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr.191/26.10.2021, modificată prin Hotărârea nr.217/28.11.2022, imobilul a trecut din domeniul public al județului Călărași în domeniul public al statului și s-a dat în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași.

Imobilul ( fostul Centru de dezinsecție Fundulea și terenul aferent) a fost declarat bun de interes public național cu destinația de „Pichet de Pompieri Fundulea”.

Acesta este un punct permanent unde sunt operaționale echipaje de intervenție, inclusiv pentru acordarea asistenței medicale de urgență și care deservește partea de nord-vest a județului Călărași, ce este străbătută de două căi rutiere (Autostrada A2 și Drumul național DN3) precum și una feroviară (magistrala București-Constanța).

Pichetul ISU Fundulea este realizat din bugetul Consiliului Județean Călărași.