28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SIGURANȚA CETĂȚENILOR, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR

În perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii, zilnic, aproximativ 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. 

În cele patru zile, vor fi angrenați polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanțe periculoase, precum și luptători de intervenție rapidă.

Acțiunile organizate au ca obiectiv prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale și sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență.

Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Poliţiştii vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru depistarea în trafic a conducătorilor care nu respectă normele legale.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, iar structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Pentru a vă bucura în linişte de această minivacanță, poliţiştii vă recomandă:

În situația în care o să vă petreceți weekend-ul departe de casă, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt, polițiștii vă recomandă să nu postați pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că lipsiți de la domiciliu, întrucât acest lucru poate constitui o invitaţie pentru hoţi.

Asiguraţi-vă locuinţa cu uşi metalice sau confecţionate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure și nu lăsați ferestrele întredeschise.

Evitaţi să lăsaţi cheile de la intrarea în locuinţă în locuri „tradiţionale”(sub preșul de la uşă ori în cutia poştală).

De asemenea, polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic și cu respectarea limitelor de viteză stabilite, mai ales în localități. În cazul circulației în coloană păstrați o distanță specifică între vehicule pentru a avea spațiu de frânare.

Recomandăm atenție sporită conducătorilor auto care circulă în condiții de carosabil umed sau lipsă de vizibilitate, să se asigure temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Reamintim, în caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic pentru Situații de Urgenţă!