25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI, A PRIMIT VIZITA UNEI DELEGAȚII DIN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a primit vizita unei delegații din Republica Moldova condusă de Vicepremierul din Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Bolea Vladimir Iosif.

Delegația a fost însoțită de secretarii de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Sorin Moise și Iulian Bucur, directorul general ANIF – Cornel Popa, directorul ANIF Călărași -Pandelescu Laurențiu și președintele de la nivel național al OUAI-lor, Viorel Nica.

Principalele teme de discuție au vizat: infrastructura de irigații din România, identificarea de soluții pentru modernizarea infrastructurii de îmbunătățiri funciare, schimb de informații și intensificarea colaborării dintre România și Republica Moldova în domeniul irigațiilor și al combaterii deșertificării.

În cadrul discuțiilor, directorul general al ANIF a detaliat situația și modul de funcționare a sistemelor de irigații în România.

 Membrii delegației au efectuat o vizită în teren și au discutat cu managerii sistemelor de irigare și cu membrii asociațiilor utilizatorilor de apă. Aceștia au declarat că irigarea este percepută de fermierii români drept o componentă de business, iar investițiile din partea statului sunt realizate doar la solicitarea potențialilor beneficiari care sunt gata să se implice cu propriile contribuții financiare.

S-a convenit organizarea unor vizite reciproce ale agricultorilor din ambele țări, pentru a realiza schimbul de experiență și bune practici.

La finalul vizitei președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a oferit membrilor delegației placheta județului Călărași.