19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI

14 filtre efectuate, 3 infracțiuni constatate, aproximativ 100 de persoane legitimate, 84 de autovehicule controlate și 49 de sancțiuni contravenționale aplicate în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști în municipiul Oltenița.

La data de 04 mai a.c., în intervalul orar 15:00 – 18:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea a urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contra legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și prevenirea activităților comerciale ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni, fiind verificate 84 de autovehicule și legitimate 96 de persoane. De asemenea, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.015 lei.

Alături de polițiști, la acțiune au participat jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Exemplu:

La data de 04 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Curcani, județul Călărași, care purta/transporta în autoturism o armă letală de vânătoare, semiautomată, neintrodusă în toc, precum și 20 de cartușe letale de vânătoare cu alice, fără respectarea prevederilor incidente regimului armelor și munițiilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.