27 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

itm

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ LA CĂLĂRAȘI

În fiecare an, pe 28 Aprilie, Organizaţia Mondială a Muncii celebrează Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, zi în care mişcarea sindicală onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale. În această zi sunt organizate simultan în întreaga lume acţiuni pentru a atrage atenţia asupra importanţei prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

ITM Călăraşi a organizat în data de 05.05.2023 un eveniment dedicat acestei acţiuni, având următoarea temă „Să IMPLEMENTĂM UN MEDIU DE MUNCĂ SIGUR ŞI SĂNĂTOS”, prin care s-a urmărit, în special, protejarea drepturilor lucrătorilor şi promovarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos pentru toţi lucrătorii, inclusiv pentru lucrătorii migranţi, precum şi pentru cei cu forme precare de angajare.

La simpozionul dedicat Zilei Internaţionale pentru Securitate şi Sănătate în Muncă au participat 19 agenţi economici din domeniile de activitate:fabricarea produselor chimice anorganice, captarea, tratarea şi distribuţia apei, salubritate, fabricarea articolelor din metal, fabricarea articolelor din beton, precum şi servicii externe de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost prezentate următoarele materiale:

-„Situaţia accidentelor de muncă înregistrate de ITM Calăraşi în anul 2022”;

-„Împreună pentru crearea unei mediu de muncă sigur şi sănătos”.

Totodată au fost prezentate şi metodologiile de desfăşurare a campaniilor şi actiunilor desfăşurate din punct de vedere al SSM pe anul 2023 pe diferite domenii de activitate.