26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

STURIONI REDAȚI MEDIULUI ACVATIC DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ DIN SPF FETEȘTI

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fetești, aflați  în misiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, au descoperit pe luciul apei, șapte plase de pescuit din ață, în ele fiind prinse un număr de patru exemplare de pește din specia cegă.

În data de 12.05.2023, în jurul orei 07.30, o echipă operativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fetești, aflată în misiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, a descoperit pe luciul apei șapte plase de pescuit din ață, de aproximativ 320 metri, abandonate, care pluteau în derivă.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit prinse in plasele din ață patru exemplare  de pește specia cega (sturion) de aproximativ 2 kilograme, care fiind în stare vie au fost redate mediului acvatic.

Plasele de pescuit au fost reţinute, iar în prezent se efectuează cercetări pentru savârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol având autor necunoscut, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.