27 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

VIZITĂ DE LUCRU LA „PORT TURISTIC DE AGREMENT LA MALUL BORCEI”

Preşedintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Turismului, cu care a discutat pe marginea proiectului “Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement”.

După discuții, sa mers pe teren pentru a verifica stadiul fizic al lucrărilor până la acest moment.

Zona propusă a fi valorificată este formată din 3 obiective de investiții, astfel:

1.“Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunare în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”, aprobat la finanțare prin Programul INTERREG VA România – Bulgaria;

2.“Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement”, depus la finanțare prin Ministerul Turismului;

3.„Zonă de agrement”, prin înființarea unui Aqua Parc. Acest obiectiv este inclus in Masterpalnul de Turism, urmând a fi depus la Ministerul Turismului pentru obținerea finanțării.

Investiția este finanțată în proporție de 70% cu fonduri ale Ministerului Turismului iar restul de 30% din bugetul propriu al Consiliului Județean Călărași.

Prin prezentul proiect se dorește dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic, sporirea satisfacției cetățenilor, dezvoltarea armonioasă a zonei prin implementarea unei concept inovativ, menit să acopere necesitățile zonei.

Proiectul “Dezvoltarea turistică a brațului Borcea – Călărași – port turistic de agrement” este un proiect al Consiliului Județean Călărași aprobat la finanțare prin Ministerul Turismului, conform Contractului de finanțare nr. 25485/12.08.2019.

Valoarea totală a proiectului este de 86.522.510,65 lei (TVA inclus), conform Contractului de finanțare, din care valoarea contractată pentru proiectare și execuție lucrări este de 64.023.735,81 lei (fără TVA).

Termenul de finalizare – 28 de luni!