25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

REȚINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI REFUZ SAU SUSTRAGERE DE LA PRELEVARE DE MOSTRE BIOLOGICE

          La data de 22 mai a.c., în jurul orei 13:21, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că o persoană vrea să intre în curtea unei societăți cu autovehiculul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.          

Polițiștii au identificat conducătorul auto, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Măgurele, județul Ilfov, care a condus o autoutilitară, pe strada Variantă Nord din municipiul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest, șoferului i-a rezultat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorului auto i-a fost adus la cunoștință faptul că trebuie să îi fie recoltate mostre biologice, însă acesta a refuzat.          

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.