19 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ȚIGARETE DESCOPERITE ÎNTR-UN AUTOTURISM, ASCUNSE PRINTRE BAGAJE, ÎN P.T.F. GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism condus de un cetățean bulgar, cantitatea de 19.000 de țigarete de diferite mărci.

La data de 27.05.2023, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit, în portbagaj la roata de rezervă și printre bagaje, 19.000 de țigarete (950 pachete de țigări), de diferite mărci. Șoferul în vârstă de 41 ani nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 23.750 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar față de șofer a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.