20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

La data de 08 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 11 percheziţii domiciliare, în judeţele Ialomița, Ilfov și municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de furturi din societăți comerciale. 5 persoane au fost reținute de polițiști.

În fapt, în noaptea 13/14 martie a.c., mai multe persoane ar fi pătruns în incinta unei societății comerciale, din municipiul Călărași, de unde ar fi sustras mai multe baxuri cu țigări, diverse mărci.

Prejudiciul creat a fost estimat la 776.070 de lei.

Au fost puse în executare 12 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri.

Ulterior, în urma probatoriului administrat, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Călărași și Ialomița, precum și jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomița.

Totodată, activitățile au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Operațiuni Speciale București și Serviciului Operațiuni Speciale Călărași.