12 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Grădiștea a ocupat locul I la concursul organizat de ISU Călărași

În data de 10 iunie 2023, în complexul sportiv municipal Călăraşi Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Călăraşi s-au întrecut în cadrul concursurilor profesionale, participanții dovedindu-și calităţile şi aptitudinile de pompieri.

Concursurile cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă au caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţul nostru.

Întrecerea sportivă constă în trei probe : „Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

Pe parcursul acestor manifestări se au in vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La această etapă au participat trei servicii voluntare şi șase servicii private pentru situaţii de urgenţă din întreg judeţul Călărași.

Competiţia a fost organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Cei care au câștigat locul întâi la cele două categorii vor reprezenta judeţul nostru la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie.

La Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă in concurs au luat startul trei echipaje ale localităților Grădiştea, Independența și Ciocănești, iar la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje ale operatorilor economici Saint-Gobain Glass România, Bunge România, Sofidel, Dedeman, SSG Fire & Rescue Tenaris și Conpet SA.

Clasamentul final a arătat astfel:

SVSU:

  • I – GRĂDIȘTEA
  • II – INDEPENDENȚA
  • III – CIOCĂNEȘTI

SPSU:

  • I – SAINT GOBAIN GLASS ROMANIA
  • II – SSG FIRE & RESCUE
  • III – BUNGE ROMÂNIA