9 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță alături de reprezentanții a 17 primării din județul Călărași, au semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean și aceștia, în vederea depunerii spre finanțare prin PNRR a proiectului “Microbuze electrice pentru elevi”.

Prin acest proiect, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Călărași vor fi dotate cu microbuze electrice, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă și tranziția către mobilitatea electrică. Finanțarea acestui proiect se va realiza prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în conformitate cu ghidul specific pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor.

Prin linia de finanțare aferentă Investiției 10: Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, unitățile administrativ – teritoriale județene pot obține granturi pentru dotarea cu microbuze a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile.

Proiectul acoperă 17 localități din județul Călărași care beneficiază de acest proiect important, pe lista partenerilor aflându-se: Comuna Borcea, Comuna Plătărești, Comuna Sărulești, Comuna Frumușani, Comuna Ileana, Comuna Dragalina, Comuna Modelu, Comuna Chiselet, Comuna Radovanu, Comuna Spanțov, Comuna Tămădău Mare, Comuna Mânăstirea, Comuna Vasilați, Comuna Alexandru Odobescu, Comuna Roseți, Comuna Valea Argovei, Comuna Curcani. Toți partenerii din proiect au delegat Consiliul Județean Călărași ca lider de proiect pentru aplicarea finanțării.

 Hotărârea Consiliului Județean Călărași include și aprobarea cheltuielilor eligibile și neeligibile legate de proiectul “Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”

De asemenea, se specifică faptul că, la finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra microbuzelor achiziționate va fi transferat unităților administrativ-teritoriale beneficiare, în vederea utilizării exclusive pentru transportul școlar al elevilor.

Microbuzele electrice reprezintă o soluție ecologică și sustenabilă pentru transportul elevilor către și de la școală, iar implementarea acestui proiect va avea multiple beneficii pentru comunitatea noastră.

Pe lângă reducerea impactului asupra mediului înconjurător, utilizarea microbuzelor electrice va contribui și la creșterea siguranței rutiere pentru elevi, având în vedere că aceste vehicule sunt dotate cu tehnologii avansate de siguranță.