11 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR

În urma a 7 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării: o arma neletală de tir sportiv, o armă neletală, de calibru 9 mm.

În luna mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat şi investigat activitatea infracțională a mai multor persoane privind deținerea de arme letale și neletale, la persoanele cu domiciliile situate în municipiul Călărași, județul Călarași, zona Obor.

În fapt, la data de 12 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Eonomice, Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Criminalistic, Serviciului Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași au organizat şi desfășurat o acțiune pentru punerea în executare a unui număr de 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Călărași, la domiciliile persoanelor vizate pentru încălcarea prevederilor incidente regimului armelor și munițiilor.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și indisponibilizate următoarele bunuri: o armă neletală, de tir sportiv cu aer comprimat, având un calibru de 4,5 mm., o armă neletală, tip pistol, achiziționată din Spania, având un calibru de 9 mm.

Din verificările efectuate în Registrul Naţional al Armelor Integrat, a rezultat faptul că cei trei bărbați, în vârstă de 36, 43 respectiv 25 de ani, nu figurează ca persoane fizice autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor.

Cele două arme neletale identificate în cadrul perchezițiilor domiciliare nu figurează în bazele de date specifice.

Față de cei trei bărbați s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.