10 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

C.J CĂLĂRAȘI A FĂCUT O ANALIZĂ A STADIULUI ACTUAL AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a avut loc o întâlnire informală cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecomanagement Salubris.
În cadrul întâlnirii s-a făcut o analiză a stadiului actual al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, precum și a modalităților de modernizare și eficientizare a serviciului public de salubrizare în vederea respectării condițiilor de mediu, a țintelor asumate prin aplicația de finanțare, dar și a necesităților societății.
La această întâlnire au participat Marius Dulce – primarul municipiului Călărași, Costinel Milescu – primarul municipiului Oltenița, Marian Iancu – primarul comunei Mânăstirea, Cătălin Bucur – primarul comunei Perișoru, Gheorghescu Niki – primarul comunei Spanțov și Sandu Manea – primarul comunei Gurbănești, iar din partea A.D.I. Ecomanagement Salubris, Ionel Stănescu – director executiv și Marius Fulga – președintele Asociației.
A fost analizată activitatea desfășurată până în prezent, au fost identificate problemele și modalitățile de soluționare a acestora, precum și nevoile de investiții pe termen scurt, mediu și lung, în vederea optimizării serviciului de management al deșeurilor, dar și a surselor de finanțare din surse atrase a acestor investiții.

A fost analizată activitatea desfășurată până în prezent, au fost identificate problemele și modalitățile de soluționare a acestora.

Le mulțumesc pe această cale participanților pentru aportul consistent pe care l-au adus acestei dezbateri, generat atât prin prisma experienței administrative cât și a necesităților comunităților reprezentate.

Vasile Iliuță – Președintele Consiliului Județean Călărași