29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MAJESTATEA SA MARGARETA ȘI ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPESA SOFIA AU SOSIT ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Această vizită face parte dintr-un proiect inițiat de Custodele Coroanei, în județele de la Dunăre, astfel că, pe parcursul anilor 2023 și 2024, Majestatea Sa va vizita comunitățile dunărene, pentru a încuraja educația în rândul tinerilor și minorităților etnice, folclorul și tradițiile populare, patrimoniul construit și protejarea mediului înconjurător.

În după-amiaza acestei zile, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală s-au întâlnit cu elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Carol I”, dar și cu primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, viceprimarul Liviu Coman, administratorul public al primăriei, Ionuț Savu, conducerea Direcției de Programe și Dezvoltare Locală, din care fac parte Luminița Trifu și Daniela Gradea, directoarea Crucii Roșii Călărași, Aura Giurcă și subprefectul județului, Eugen Ilie.

Custodele Coroanei române și ASR Principesa Sofia au purtat un dialog cu elevii premianți, dar și cu profesorii și conducerea școlii, cu privire la proiectele educaționale și civice pe care instituția de învățământ dorește să le implementeze pe viitor.

Programul înalților oaspeți a mai cuprins o vizită la Clubul Pescarilor Dunăreni, unde au avut loc discuții despre pescuitul industrial și de agrement, din județul nostru. Totodată, au cunoscut micii artiști ai zonei, din cadrul Palatului Copiilor, și au aflat cum se lucrează costumele de sărbătoare. De asemenea, a avut loc și o demonstrație de pescuit.

Vizita de lucru a delegației regale, la Călărași, va continua și mâine, 28 iunie, aceasta urmând a fi întâmpinată, la sediul primăriei, de către oficialități locale, elevi, profesori, meșteșugari locali și minoritatea romă, discuțiile urmând a fi axate pe proiectele de dezvoltare locală.

Reprezentanții Casei Regale vor poposi și la Centrul de Zi pentru Persoane cu Handicap, din subordinea Direcției de Asistență Socială Călărași, unde se va purta un dialog despre accesul la programe de educație și facilități speciale.