29 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

C.J CĂLĂRAȘI: PLAN COMUN DE DEZVOLTARE ÎNTRE CĂLĂRAȘI ȘI REGIUNEA BASILICATA DIN ITALIA

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță împreună cu o delegația formată din Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară și Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt, se află în regiunea Basilicata din Italia.

Delegația călărășeană a răspuns invitației președintelui Consiliului Regional din Basilicata, Carmine Cicala, pentru a discuta și a crea un plan comun de dezvoltare.

„Dorința noastră, a tuturor, este de a căuta modalități de a colabora și de a dezvolta sectoarele socio-economice ale regiunilor pe care le reprezentăm, începând cu sectorul sănătății. „A oferi tot ce este mai bun din ceea ce ai!”, dorind astfel o îmbunătățire semnificativă a schimburilor comerciale și culturale, fără a neglija turismul, un adevărat motor al creșterii economice. Vom oficializa această colaborare, fiind sigur că demersurile bilaterale viitoare vor fi cât se poate de fructuoase”

Vasile Iliuță – președinde Consiliul Județean Călărași

La întâlnire au mai luat parte: Filippo Luberto, primar al comunei Grassano, Teresa Sileo, viceprimar, consilierii Giovanni Viggiano, Giuseppe Rielli și Angela Daraio.

În luna mai o delegație condusă de primarul Filippo Luberto a fost prezentă la Călărași la invitația primarului comunei Dor Mărunt, Ion Iacomi. La nivelul celor două localități Dor Mărunt și Grassano există o colaborare din punct de vedere cultural.