28 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ȘOFERI SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE ȘI FĂRĂ PERMIS DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

La data de 03 iulie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au observat un autoturism, condus de un bărbat, ce se deplasa pe direcția Oltenița-București, având un comportament agresiv în trafic.

Procedând la oprirea autoturismului, a fost identificat conducătorul, acesta fiind un bărbat, de 59 de ani.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 03 iulie a.c., în jurul orei 13:35, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sărulești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat un tânăr, de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Sărulești, județul Călărași, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, la data de 03 iulie a.c., ora 20:15 polițiștii din cadrul Secției 6 Poliției Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe strada Obeadă Vasile, din comuna Grădiștea, județul Călărași, un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor în bazele de date a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere.

Totodată, la data de 03 iulie a.c., ora 19:59, polițiștii Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, un bărbat, de 37 de ani, din localitate, pozitiv la cocaină.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 04 iulie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au oprit un autoturism, condus de un bărbat, de 52 de ani.

  Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,69mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și a fost transportat la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.

  Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

La data de 03 iulie a.c., în jurul orei 15:37, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 51 de ani, cu privire la faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier.

Cei doi șoferi au stabilit să se înțeleagă pe cale amiabilă cu privire la tamponare, dar, întrucât unul dintre conducătorii auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestora cu aparatul etilotest, pentru stabilirea alcoolemiei.

Astfel, bărbatului de 51 de ani i-a rezultat valoarea de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celui de-al doilea șofer, un bărbat, de 56 de ani, i-a rezultat valoarea de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.