10 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

34 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI VOR BENEFICIA DE FINANȚARE

Vicepresedintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă a participat la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare destinate dotării unităților de învățământ preuniversitar și unități conexe, cu mobilier, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică și cu echipamente IT.

Finanțarea va fi asigurată prin Componenta 15 – Educație, Investițiile 9, 11, 13 și 14 din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Obiectivul principal al acestui proiect este combaterea accesului limitat la educație prin crearea unei infrastructuri de calitate și a unui sistem de educație echitabil privind oferta educațională, în vederea creșterii calității vieții generațiilor viitoare.

În județul Călărași vor beneficia 34 de unități de învățământ din care 19 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, Școala Specială Gimnazială Nr.1 Călărași, unitățile conexe – Palatul Copiilor Călărași si CJRAE – 13 cabinete de psihopedagogie.

Valoarea Contractului de finanțare este de 19.862.299,83 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 16.691.008,23 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 3.171.291,60 lei.

Evenimentul a marcat un moment important pentru sistemul de învățământ preuniversitar, fiind cea mai mare investiție de până acum în dotarea unităților de învățământ din județul Călărași.