10 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

TREI TINERI CU REZULTATE EXCEPȚIONALE PREMIAȚI DE PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a fost prezent, la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași, unde a avut loc lansarea primului număr al Revistei – Magazin de cultură științifică și tehnică Danubius Park.

Lansarea acestei reviste este un prim pas pentru realizarea la Călărași a unui Centru de Educație MaST, care va fi al doilea pas spre construirea Parcului de Știință și Tehnologie Danubius Park.

În cadrul acestui eveniment, președintele CJ, Vasile Iliuță, a premiat trei tineri deosebiți, care au reușit, cu multă muncă, să aibă rezultate excepționale: Radu Catană și Iasmina Nicola Manea, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, medaliați cu aur la Concursul de Talente în domeniul Științelor Experimentale organizat de Parcul de Știință și Tehnologie Klagenfurt și pe Valeria-Alina Andronescu, șefa de promoție de la Facultatea de Energetică, Universitatea Politehnică București.

” Lansarea Magazinului de Știință și Tehnică Danubius reprezintă o nouă acțiune care are ca scop formarea unei comunități animate de ideea dezvoltării și consolidării conceptului de Centru de Educație MaST, reprezentând inima Parcului de Știință și Tehnologie Danubius Călărași. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la lansarea acestui material, care devine și un instrument de promovare a intențiilor noastre constructive”

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Inițiatorul este profesorul Klaus Nicolae Micescu și proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.