28 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI

La data de 23 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în colaborare cu structura similară din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite, în sistem integrat, echipajele de poliție rutieră acționând cu predilecție pe linia combaterii riscului rutier și impunerii respectării regulilor de circulație de către toți participanții la trafic.

Acțiunea s-a derulat pe D.N. 41, atât pe raza județului Călărași cât și în județul Giurgiu, echipajele de poliție din cele două structuri rutiere acționând cu aparatura radar, în sistem cascadă, în zona de competență teritorială.

În cadrul acțiunii, au fost verificați 196 de conducători auto, fiind aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 78 șoferi fiind sancționați pe încălcarea acestei norme rutiere.

 În cazul a 5 conducători auto, pe lângă sancțiunea contravențională, s-a luat și măsura reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 zile, viteza înregistrată de aparatul radar înregistrând o depășire cu mai mult de 50 km/h a limitei legal admise.

De asemenea, unul dintre obiectivele urmărite în cadrul acțiunii a fost și acela de a depista conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

În urma testărilor cu aparatele etilotest au fost depistați 3 șoferi, aflați sub influența alcoolului, față de aceștia luându-se și măsura reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 zile.

Un alt obiectiv al acțiunii l-a reprezentat disciplinarea pietonilor și bicicliștilor, acești participanți la trafic reprezentând o categorie vulnerabilă, din punct de vedere al riscului rutier, indisciplina acestora ducând de multe ori la producerea de accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă sau decesul lor.

În acest sens, polițiștii rutieri, în colaborare cu cei din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, au oferit veste reflectorizante bicicliștilor depistați circulând pe partea carosabilă fără a fi dotați cu acest tip de elemente de siguranță.

Totodată, cu ocazia acțiunii, a fost depistat un conducător al unui autoturism care tracta o remorcă, ale cărei numere de înmatriculare erau false, fiind atribuite altui vehicul.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunii de “Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.