1 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIȘTILOR

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 88 de sesizări ale cetățenilor, primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 7 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iar 5 persoane au fost depistate în flagrant.

La data de 26 august a.c., 116 polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 88 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 24 infracțiuni, 5 persoane au fost surprinse în flagrant delict, iar în cauzele instrumentate a fost dispusă o măsură preventivă.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 189 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 52.300 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Atunci când sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112!

Exemple:

Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis de conducere

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:37, pe D.N. 21, în afara localității Constantin Brâncoveanu, din județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, ce rula cu o viteză de 186 km/h.

            În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

            În urma verificării în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie.

            În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

            Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

           De asemenea, reamintim faptul că din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.