13 iunie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

DELEGAȚIA PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI PREZENTĂ LA ELABORAREA STRATEGIEI DE PARTENERIAT DE ȚARĂ

O delegație din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, condusă de primarul Marius Dulce, a participat în data de 15.09.2023 la o consultare cu autoritățile și actorii locali din regiunea Sud Muntenia, în cadrul procesului de elaborare a noii strategii de parteneriat de țară dintre Banca Mondială și România, organizată la sediul ADR Sud Muntenia.

Prin intermediul acestei strategii, organizațiile Băncii Mondiale prezente în România vor continua să ofere asistență tehnică și financiară Guvernului României și sectorului privat, în vederea sprijinirii unei creșteri economice verzi, reziliențe, durabile și incluzive.

A avut loc o prezentare succintă a activităților derulate în România de Banca Mondială precum și a propunerii de priorități pentru noua strategie.

Participanții au discutat despre trendurile și opțiunile de dezvoltare în Municipiul Călărași și în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, fiind abordate teme precum: sprijinul de la nivel local și regional pentru îmbunățirea calității vieții pentru toți cetățenii, dezvoltarea sectorului privat, înregistrarea unei performanțe mai mari în sectorului public.

Consultarea din Regiunea Sud Muntenia face parte dintr-o serie de consultări în regiunile de dezvoltare ale României. Acestea au rolul de a contura noua strategie pentru sprijinul financiar și tehnic al Băncii Mondiale care să poată contribui, printre altele, la reducerea sărăciei, încurajarea prosperității într-un mod mai incluziv, dezvoltarea sectorului privat și întărirea capacității instituționale pentru servicii publice de bază de calitate și accesibile tuturor.