14 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE DUPĂ CE UN AUTOCAR CU 90 PERSOANE LA BORD S-A RĂSTURNAT

În data de 09 octombrie a.c, un apelul la numărul unic de urgență 112, primit după ora 21.00, anunța că un autocar cu 90 persoane la bord, toate de cetățenie ucraineană, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești. Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate în eveniment, la nivelul județului a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție ce presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului.

Aproximativ 50 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități din cadrul ISU Dobrogea, precum și 12 asistenți medicali, ambulanțieri și 1 medic cu 6 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit, noaptea trecută, la un accident rutier în care au fost implicate 90 persoane.

Din numărul total al pasagerilor, 7 persoane au fost transportate la spital, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme, printre acestea aflându-se și doi minori. Ceilați pasageri au fost transportați la sediul Primăriei Hârșova unde au așteptat un autocar pentru a-și putea continua drumul către Ucraina. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 24:00.

În sprijinul pompierilor de la ISU Constanța, la locul accidentului, au început imediat deplasarea echipaje cu tehnica aferentă din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași.