4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MARATONUL RESUSCITĂRII “CINE SALVEAZĂ O VIAȚĂ SALVEAZĂ O LUME ÎNTREAGĂ”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Știrbei” al judeţului Călăraşi, organizează prima ediţie a proiectului „Maratonul Resuscitării” în Călărași în data de 14 octombrie 2023, între orele 10:00 — 18:00 la Sala de Sport a Școlii nr.11 „Tudor Vladimirescu” Călărași

Maratonul Resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unei lecţii de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conştientizare în rândul populației asupra importanţei dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți.

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 30 de medici, paramedici, asistenţi, formatori si voluntari ai programului „Salvator din Pasiune”, veţi exersa pe manechine, în cadrul staţiilor practice, cum recunoașteți şi cum acționaţi în cazul unui stop cardio-respirator.

Maratonul va cuprinde peste 5 staţii practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.