5 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CREȘA DIN CARTIER TINERI DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI PRINDE CONTUR

Lucrările în cadrul obiectivului de investiții „𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐬̦𝐚̆ 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝐏𝐫𝐞𝐥. 𝐒𝐥𝐨𝐛𝐨𝐳𝐢𝐞𝐢, 𝐧𝐫. 𝟕𝟎𝐁, 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢”, finanțat în cadrul Programului Guvernamental de construire creșe noi “Sf. Ana” se derulează în ritm alert.

Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va mai fi dotată și cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

“Sunt mulțumit de modul cum se desfășoară lucrările în cadrul acestui proiect. Se lucrează intens. Am ajuns undeva la 25-30% stadiu fizic de execuție și avem promisiunea constructorului că obiectivul va fi gata la timp.“

𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐃𝐮𝐥𝐜𝐞, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢

Caracteristici investiţie:

– Suprafaţă teren necesar: 3.510 mp

– Suprafaţa construită: 1.765,82 mp

– Regim de înălţime: parter

Clădirea va fi construită până în decembrie 2025.

Valoarea totală a proiectului este de 16.640.271,92 lei (TVA inclusă).

Pe 13 iunie 2023, a fost semnat Procesul verbal de predare-primire a amplasamentului şi a bornelor de repere.