2 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

A ÎNCEPUT DEPUNEREA DOSARELOR PENTRU ÎNCĂLZIRE. CINE POATE BENEFICIA ȘI CE ACTE SUNT NECESARE

Primăria Municipiului Călărași informează beneficiarii dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) că le pot depune, începând cu 16.10.2023, la ghișeul Direcției de Asistență Socială, iar dosarele pentru sistemul centralizat se depun la sediul SPCT-AFL Călărași (fost bloc Flora), în fiecare zi lucrătoare între orele 08:30 -14:00.

Formularele de cerere se găsesc la ghișeele DAS, SPCT-AFL și ale Primăriei municipiului Călărași. Cererile și declarațiile pe propria răspundere vor fi puse la dispoziția solicitanților de către DAS pentru acele persoane care au domiciliul pe raza Municipiului.

Depunerea cererilor completate și a documentelor doveditoare anexate se va face la sediul DAS, individual pentru ajutoarele de încălzire cu combustibili solizi sau petrolieri, gaze naturale şi energie electrică, iar pentru ajutoarele de încălzire cu energie termică depunerea se va face individual sau prin reprezentanții asociațiilor de proprietari.

De asemenea, acestea vor fi publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Călărași, respectiv https://das.primariacalarasi.ro/, împreună cu documentele necesare, cuatumul ajutoarelor de încălzire și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Astfel documentele vor putea fi transmise și on-line la adresa de e-mail: ajutorincalzire@das.primariacalarasi.ro

Pentru informatii suplimentare, vă puteți adresa la telefonul: 0242/313151.

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐜𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞𝐚:

𝑻𝒊𝒕𝒖𝒍𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊̂𝒏𝒄𝒂̆𝒍𝒛𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏𝒕̧𝒆𝒊 𝒆𝒔𝒕𝒆:

– proprietarul locuinţei;

– persoana care a înstrăinat locuinţa pe baza unui contract cu clauză de întreţinere;

– titularul contractului de închiriere;

– alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietar/titular de contract de închiriere;

– reprezentant legal pentru persoane singure care nu au împlinit 18 ani.

𝐂𝐞𝐫𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐢𝐩𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐥𝐚𝐫, 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐚𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐚.

𝐓𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚̆ de depunere a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei aferent lunii noiembrie 2023 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟐𝟎.𝟏𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟑. După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel:

– începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;

– începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective.

𝐂𝐞 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̧𝐢𝐞 𝐚𝐮 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐳𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̧𝐞𝐢:

– să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau veniturilor de natură a conduce la modificarea ajutorului acordat.

– modificările se anunţă prin depunerea unei noi cereri și declaraţii însoţită de actele care atestă modificarea, în termen de 5 zile de la producerea acestora.

𝐀𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐧 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐳𝐢𝐫𝐞!