8 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ȚIGĂRI ASCUNSE ÎN PORTBAGAJUL ȘI SUB BANCHETA UNUI AUTOTURISM, DESCOPERITE ÎN P.T.F. GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, cantitatea de 75.580 de țigarete (3.779 pachete) de diferite mărci, ascunse în portbagaj, în compartimentul motor, precum și sub banchetă, pentru care șoferul nu a putut  prezenta documente de provenineţă.

La data de 27.10.2023, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la intrarea în țară, la volanul unui autoturism, un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite în portbagajul acestuia, mai multe pungi de culoare închisă ce conțineau pachete cu țigarete de diferite mărci. Ulterior, colegii noștri au mai găsit țigarete ascunse în compartimentul motor, precum și sub bancheta mijlocului de transport.

În urma inventarierii pachetelor cu țigarete, a rezultat cantitatea de 75.580 de țigarete (3.779 pachete) de diferite mărci, având timbru fiscal bulgăresc, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 102.033 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar față de persoana în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.