4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI „DOVLEACULUI” LA CĂLĂRAȘI

Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, a organizat prima ediție a Festivalului „Dovleacului”.

Pietonalul din fața Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” Călărași a prins viață, unde părinții și copii s-au bucurat de o zi de weekend cu gust unde vedeta festivalului a fost plăcinta de dovleac și multe alte surprize pregătite de organizatori.

Pe perioada de desfășurare a festivalului cei prezenți au putut vedea piese de teatru pentru copii, spectacol de magie, conferințe, ateliere și activități pentru cei mari și pentru cei mici, zonă de gastronomie, muzică și voie bună, târg de produse realizate manual, maratonul de sculptat dovleci, atelierul de chimie distractivă cu magie și veselie multă pentru publicul prezent la eveniment.

Avem opt școli care s-au implicat, părinți, în organizare, ceea ce este o mare bucurie. Au venit, au vândut plăcinte, au vândut compoturi, deci tot ce se poate de toamnă. Doamnele învățătoare, doamnele educatoare au făcut ca un fel de market și le-am oferit această posibilitate de a-și expune practic munca, pentru că dumnealor la clasă muncesc foarte mult”, a declarat Ionela Ichim, directoarea Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” Călărași.

Ionela Ichim – manager Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” Călărași

Călărășenii prezenți la festival au avut parte și de multe surprize. De la imprimanta 3D până la cărțile care nu i-au lăsat indiferenți pe călărășeni.

Copiii au fost cei mai încântați de magicianul Teo care a fost responsabil cu întreținerea atmosferei prin numerele sale de magie.

Seara, s-a încheiat cu lansarea a sute de lampioane cu mesaje personalizate de pe malul brațului Borcea, lăsând în urmă un peisaj mirific și cu proiecția filmului „Fantoma din Canterville”

„Evenimentul de astăzi, de la Biblioteca Județeană Călărași, mi-a întrecut toate așteptările. A deschis calea către „iată că se poate”: Se poate face performanță și se poate face spectacol! Festivalul Dovleacului, presimt eu, va deveni un reper al evenimentelor din județ și nu vă ascund că m-am bucurat de tot ce a oferit acest eveniment: atelier de chimie distractivă, plăcinte, zacuscă, vată de zahăr, popcorn, Caravana Humanitas, clătite „tiktok”, spectacol de comedie, concert, lansare de lampioane și…mulți dovleci. Centrul orașului s-a însuflețit și am redescoperit, cu toții, magia toamnei. Felicitări echipei formate de Ionela Georgiana Ichim. Sunteți de nota 10″

Vasile Iliuță – președinte Consiliului Județean Călărași

Festivalul dovleacului, un eveniment la care au participat peste 3 000 de persoane, un festval care a răspuns nevoilor comunității călărășene creând amintiri frumoase.