11 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CETĂȚEAN TURC DEPISTAT DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ GIURGIUVENI, CÂND ÎNCERCA SĂ INTRE ILEGAL ÎN ȚARĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, un bărbat în vârstă de 31 de ani care încerca să treacă ilegal frontiera de stat în România, evitând controlul de frontieră.

La data de 06.11.2023, în jurul orei 20.45, lucrătorul planificat la controlul automarfarelor pe sensul de intrare, a observat o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos și încerca să evite controlul de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu scopul de a intra fraudulos în România. Imediat s-a procedat la interceptarea şi reţinerea persoanei în cauză, aceasta fiind reţinută la 300 metri faţă de punctul de trecere și condusă la sediul acestuia pentru verificări.

În urma controlului efectuat asupra persoanei a fost descoperită cartea de identitate cu însemnele Republicii Turcia.

În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul turc, în vârstă de 31 de ani a fost ajutat de un alt cetățean turc în vârstă de 54 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, să ajungă din Bulgaria în România. Acesta din urmă l-a sprijinit pe cetăţeanul turc depistat să ajungă din Bulgaria până în proximitatea punctului de trecere a frontierei.

Ulterior, ambii bărbaţi și autoturismul, au fost preluați de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor.