4 mai 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MENIU DE SĂRBĂTORI PENTRU BENEFICIARII CANTINEI DE AJUTOR SOCIAL

Cantina de Ajutor Social a pregătit, servit și distribuit un meniu special de Crăciun pentru beneficiarii săi.

Direcția de Asistență Socială prin Serviciul pentru persoane aflate în situații de risc, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, a distribuit în cursul zilei de 22 decembrie 2023, meniul tradițional de Crăciun, constând în ciorbă de perișoare, sarmale în foi de varză, varză cu afumătură, mezeluri, cârnați proaspeți, slănină, salam, carne pui, făină, zahăr, băuturi răcoritoare, cozonac, croissant, fructe, bomboane pom, astfel încât cei 117 beneficiari să simtă spiritul acestei sărbători.

Din cei 117 beneficiari, 91 sunt minori până la vârsta de 18 ani, 6 cu vârsta de pensionare, dar fără venituri și susținători legali, 3 sunt pensionari care realizează venituri, 9 adulți cu grad de handicap, 6 beneficiari adulți care temporar nu realizează venituri și 2 persoane adulte bolnave cronic. Pentru un număr de 21 de persoane s-a asigurat transportul gratuit al hranei la domiciliu.

În această perioadă beneficiază de același meniu și cele 6 persoane cazate în cadrul Adăpostului de urgență pe timp de noapte. Dintre acestea, 3 persoane beneficiază și de cazare gratuită pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice pe an, 2 persoane în regim de urgentă pe o perioadă de 7 zile și o persoană beneficiază de cazare ca agresor al violenței in familie pe o perioadă de 180 de zile conform Hotarârii Judecătorești .

Colectivul Serviciului pentru persoane aflate în situații de risc (Cantina de Ajutor Social, Adăpostul de urgență pe timp de noapte și Echipa de intervenție pentru cazurile de violență domestică) urează tuturor călărășenilor sărbători cu bucurie și sănătate.